Ajankohtaista

VAV rakennuttaa ensimmäisen puukerrostalon Vantaalle

VAV Asunnot rakennuttaa ensimmäisen puukerrostalon Vantaalle

 

VAV Asunnot Oy ja Suomen Puukerrostalot Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen, koskien puukerrostalon rakentamista Vantaan Asolaan. Lipstikankujalle rakentuu ekologinen, turvallinen ja älykäs kerrostalo 2.0 konseptin mukainen puukerrostalo, jonka rakentaminen vauhdittaa osaltaan tulevaisuuden puurakentamista. Huoneistoelementit rakennetaan kuivissa tehdasolosuhteissa.

 

Vuonna 2022 valmistuva puukerrostalo on kuusikerroksinen ja siinä on 54 asuntoa. Kyseessä on ensimmäinen Joutsenmerkki-kriteerein rakennettava, yli 4-kerroksinen puukerrostalo Suomessa. Kiinteistön on suunnitellut arkkitehti Iiro Toivonen (arkkitehtitoimisto Iiro Toivonen Oy) ja sen pääurakoinnista vastaa Suomen Puukerrostalot Oy.

 

VAV on rakennuttajan roolissaan panostanut vahvasti ekologiseen asuinrakentamiseen. Muun muassa Vantaan asuntomessuille Kivistöön VAV toteutti luonnonvaratasapainoisen kerrostalon, jossa talon rakentamisessa hyödynnettiin uusiokäytettyjä ja ekologisia materiaaleja, kuten kierrätyslasia ja hamppubetonia. Syyskuun 2018 lopussa valmistui Hakunilaan Kaskelantielle kerrostalo, jolle myönnettiin pohjoismainen Joutsenmerkki. ”Monipuoliset ympäristöystävälliset rakentamisen ratkaisut, kuten Asolaan tuleva puukerrostalo, tukevat VAV:n ja Vantaan tavoitetta olla hiilineutraali vuonna 2030”, toteaa VAV:n toimitusjohtaja Teija Ojankoski

”VAV Asunnot Oy:n kanssa tehty sopimus on osoitus rakennuttajien kasvavasta kiinnostuksesta vähähiilistä rakentamista kohtaan. Kiinnostus puurakentamiseen on näkynyt markkinassa nyt pari vuotta. On hienoa päästä toteuttamaan kiinteistö VAV Asunnoille. Teollinen rakentaminen mahdollistaa turvallisen ja älykkään rakentamisen. Pyrimme toimimaan suunnannäyttäjinä Suomen markkinoilla ja jatkamaan Linbäcks Bygg:n jalanjälkiä Suomen päässä. Asukkaille puukerrostalossa asuminen luo hiljaisuudella ja ekologisuudella lisäksi kestävämpiä valintoja asumiseen”, kertoo Suomen Puukerrostalot Oy toimitusjohtaja Teppo Laurila.

 

Lisätietoja:

Teija Ojankoski, toimitusjohtaja, VAV-konserni puh. 040 528 1262

Teppo Laurila, toimitusjohtaja, Suomen Puukerrostalot Oy puh. 050 517 1771

VAV-konserni
VAV on Vantaan kaupungin omistama yhtiö, joka rakennuttaa, omistaa ja hallinnoi vuokra-asuntoja Vantaalla. Omistamme yli 200 kiinteistöä, joissa on 11 000 asuntoa. Asunnoissamme asuu joka kymmenes vantaalainen. VAV-konsernin muodostavat emoyhtiö VAV Yhtymä Oy sekä kaksi tytäryhtiötä, VAV Asunnot Oy ja VAV Palvelukodit Oy.

 

Suomen Puukerrostalot Oy

Suomen Puukerrostalot Oy tuo Suomen markkinoille Euroopan suurimman teollisen puukerrostalovalmistajan Lindbäcks Bygg Ab:n tuotanto- ja rakennusjärjestelmän yksinoikeudella. Kerrostalo 2.0 konsepti on ekologinen, turvallinen ja älykäs tapa tulevaisuuden rakentamiselle. Suomen Puukerrostalot Oy toimii rakennusurakoissa halutussa laajuudessa, moduulien suunnittelusta, tuotannosta ja asennuksesta aina KVR-urakoitsijaksi asti.