YritysUKK - Usein kysytyt kysymykset

 

Mitä Suomen Puukerrostalot Oy tekee?

Suomen Puukerrostalot Oy suunnittelee, valmistaa, viimeistelee ja luovuttaa puukerrostaloja asiakkailleen ympäri Suomen. Toimimme siis tarvittaessa KVR-urakoitsijana tai ns. puuosatoimittaja vastaten kaikista tilaelementteihin kuuluvista ratkaisuista yhdellä sopimuksella.

Mitä uutta Suomen Puukerrostalot tuo asumiseen?

Suomen Puukerrostalojen Kerrostalo 2.0 tarkoittaa ekologista, modernia, turvallista ja älykästä asumista. Me punomme koko asumisen yhteen jo suunnittelupöydällä, vastaamme ekologisesta energiantuotannosta, teknologian integroinnista huoneistotasolla, asumisten turvallisuudesta sekä moderneista ratkaisuista eri rakennuksen osissa. Kun suunnittelemme itse kaiken-  ja toteutamme sen myös - voimme tehdä nämä asiat laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Mihin Suomen Puukerrostalot Oy osaaminen perustuu?

Suomen Puukerrostalot Oy:n yksi omistajista on Euroopan suurin teollinen puukerrostalovalmistaja Lindbäcks Bygg Ab. Yritykset ovat allekirjoittaneet yksinoikeussopimuksen, jonka perusteella Suomen Puukerrostalot Oy saa ainoa toimijana Lindbäcks Bygg Ab:n kokemuksen ja resurssit käyttöönsä Suomessa.

Mikä Lindbäcks Bygg Ab on?

Lindbäcks Bygg Ab on perustettu 1924 Ruotsissa. Lindbäcks on lähtenyt kehittämään 1990-luvulla teollista tilaelementtirakentamista. He ovat tehneet tähän mennessä yli 12.000 puukerrostaloasuntoa Pohjois-Ruotsista Tukholmaan. Nykyinen vuosituotantokapasiteetti on 2.500 asuntoa. Katso lisää www.lindbacks.se

Miten Suomen Puukerrostalot Oy eroaa kilpailijoista?

Suomen Puukerrostalot Oy tarjoaa asiakkailleen rakentamisprosessin alusta loppuun saakka. Voimme siis laatia tontinkäyttösuunnitelman ja siihen sopivan rakennuksen sekä kaikki muutkin suunnitelmat. Lisäksi valmistamme tulevassa tehtaassa moduulit ja asennamme ne työmaalla kerrostaloiksi. Teemme siis koko projektin avaimet käteen -periaatteella - suurimman osan omalla henkilökunnalla.

Milloin toimitatte ensimmäiset projektit?

Suomen Puukerrostalot Oy ja Lindbäcks Bygg Ab on suunnittelut Suomen markkinoille eri asiakkaille yli 400 asuntoa moniin kohteisiin. Riippuen asiakkaiden investointiaikatauluista kohteita voidaan tuottaa Lindbäcksin Ruotsin tehtaalla ennen Suomen tehtaan valmistumista. Kapasiteettia on satoja asuntoja, varmasti niin paljon kuin tarvitaan Suomen markkinoille.

Ensimmäinen projekti valmistuu joulukuussa 2019.

Ennen oman tehtaan tuotantoa pitää rakentaa koko ekosysteemi ja tuotantotilat että -linjat sekä kouluttaa henkilöstö. On valtava etu, että voimme lähettää työntekijämme Ruotsiin vastaavalle tuotantolinjalle kuin meille itsellemme rakentuu.