Ajankohtaista

Suomen Puukerrostalot Oy on hakeutunut konkurssiin

TIEDOTE 10.2.2022

Vapaa julkaistavaksi

Suomen Puukerrostalot Oy on hakeutunut konkurssiin

Teollisia puukerrostaloja Suomen markkinoille tuonut Suomen Puukerrostalot oy on hakeutunut konkurssiin 2.2.2022.

Suomen Puukerrostalojen liikevaihto oli voimakkaassa kasvussa ja uusia projekteja oli alkamassa tälle vuodelle. Teollisella esivalmistuksella saavutetaan parempaa laatua ja tuottavuutta Tilaajille, mutta hankkeiden osapuolilta vaaditaan myös tavallista enemmän asiantuntemusta.

Vaikeudet alkoivat käynnissä olevasta kohteesta Vantaalla, johon määrättiin ulkopuolinen tarkastus kesken työmaan. Suomen Puukerrostalot tilasi VTT:n tekemään tutkimusraportin perustuen samaan materiaaliin kuin tarkastusryhmälle.

”Suunnitteluperusteet, laskentamallit ja verifiointi ovat Euroopassa hyvin yleisessä käytössä, mutta alan kehittymättömyyden takia Suomessa vielä tuntematon. Malli oli ainoastaan huippututkimuslaitoksen edustajille tuttu, jotka olivat muuttaneet yli 15 vuotta sitten Keski-Euroopasta Suomeen”, Laurila tiivistää.

VTT:n tohtoritutkijat antoivat raportin, että esitetyt ratkaisut täyttävät eurokoodiston kansallisten liitteiden mukaiset määräykset.

Ruotsiin on rakennettu yli 80kpl 6krs puukerrostaloa tilaelementtitoimittajan puolesta ja kaikki talot ovat pysyneet paikoillaan ja pystyssä Pohjois-Ruotsin tuulisilla tuntureilla.

 ”Työmaan ollessa pysähtyneenä useita kuukausia, maksuvalmius heikkeni liikaa. Meille ei jäänyt muita vaihtoehtoa kuin hakeutua konkurssiin rakennusliikkeen osalta” Laurila lisää.

Lisätietoja antaa toimitusjohtaja Teppo Laurila teppo.laurila@suomenpuukerrostalot.fi  050-5171771