Ajankohtaista

Menestyvä perheyritys luottaa vastuulliseen rakentamiseen

 

Suomen Puukerrostalot Oy:n visiona on elvyttää ikiaikaista puurakentamisen perinnettä ja tuoda puu jälleen osaksi suomalaista rakentamisen kulttuuria. Puuhun lujasti luottava perheyritys tarjoaa yksilöllisiä puukerrostaloja ja uusia asumisen ratkaisuja.

 

Maassamme on yli 20 miljardia puuta. Tämä ainoa luontaisesti uusiutuva luonnonvara onkin tärkeä osa kansantalouttamme. ”Suomalainen puu on kansallisaarre, joka kuuluu meille kaikille”, toteaa Suomen Puukerrostalot Oy:n toimitusjohtaja Teppo Laurila.

 

Merkityksellinen työ, yhteinen tulevaisuus

 

Suomen Puukerrostalot Oy on kasvanut muutamassa vuodessa nopeasti suurten pörssiyhtiöiden rinnalle ja ohittanut jo alansa suuret kilpailijat. Huima kasvuvauhti näkyy myös liikevaihdossa, joka ensi vuoden ennusteen mukaan yltää jopa 30 miljoonaan euroon. Kotitoimistosta alkunsa saanut yritys on myös laajentanut kuluvan vuoden aikana uusiin tiloihin, ja henkilöstö kasvaa kuukausittain tasaisesti.

 

Toimitusjohtaja Laurilalla on pitkä kokemus energia- ja rakentamisalalta. Omien lasten syntymän jälkeen perheen asema on vakiintunut entisestään, ja Laurilalle onkin ollut tärkeää taata työtä myös tuleville sukupolville. ”Halu tehdä työtä, jolla on merkitystä”, toimitusjohtaja kuvailee tavoitteitaan. ”Vastuullinen rakentaminen on koko yrityksemme arvopohjan perusta.”

 

Yhteistyön voimaa

 

Aulangon luonnosta voimaa ammentava Laurila luottaa perheyritykseen ja korostaa yrittämisen merkitystä. ”Kaikki lähtee omasta vahvasta tahdosta olla ja tehdä. Suunnittelemme, tuotamme, asennamme ja urakoimme kaikki kohteemme itse”, toimitusjohtaja kuvailee prosessia.

 

Vahvasta yrittämisestä ja tahdonvoimasta kertoo myös ruotsalaisen Lindbäcksin kanssa käydyt kaksivuotiset sopimusneuvottelut, joiden tuloksena Suomen Puukerrostalot Oy on saanut käyttöönsä kaiken Lindbäcksin osaamisen. Laurila kertoo yrityksensä tuoneen Lindbäcks Bygg Ab:n tuotanto- ja rakennusjärjestelmän yksinoikeudella Suomeen.

 

Yhteistyösopimusta ruotsalaisen kokeneen puukerrostalorakentajan kanssa yrittivät myös monet muut tahot maassamme, mutta yhteiset arvot toivat lopulta kaksi perheyritystä yhteen. ”Vastuullisuus, kestävä kehitys ja vihreät arvot ovat tärkeitä sekä meille että Lindbäcksille”, Laurila tiivistää.

 

Lindbäcks Bygg Ab on Pohjois-Euroopan suurin puukerrostalojen valmistaja. Laurila kertookin yrityksensä olevan todella onnekas voidessaan yhdessä Lindbäcksin kanssa edistää puukerrostalojen rakentamista Suomessa.

 

Kerrostalo 2.0 – tarinan arvoinen talo 

 

Sisukas työ on tuottanut tulosta ja yrityksen ensimmäisen pilottikohteen moduulit kasattiin Hämeenlinnassa 4.9.2019. Kohde luovutetaan tilaajalle jo joulukuussa. Ennätysajassa kasattu puukerrostalo keräsi paikalle suuren joukon yhteistyökumppaneita. ”Voimme ylpeinä esitellä pilottikohdettamme ja tulevaisuuden suunnitelmiamme. Kerrostalo 2.0 on ekologinen, turvallinen ja älykäs. Koko konsepti todella on kaiken yrittämisen arvoinen”, toimitusjohtaja toteaa tyytyväisenä.

 

Samaan aikaan pilottikohteen valmistumisen kanssa on kuvattu myös Suomen Puutalot Oy:n arvoja ja visiota esittelevä video. Tunnelmallinen esittelyvideo kuvaa yrityksen tarinaa Teppo Laurilan itsensä kertomana. Videon on tuottanut Mama Creative Oy. Tutustu tarinaan – katso esittelyvideo!

 

 

Suomen Puukerrostalot Oy rakentaa tulevaisuutta kanssasi – lue lisää!