Ajankohtaista

Kanta-Hämeeseen ensimmäinen valmistuva puukerrostalo

Kohde valmistuu merkittävälle suomalaiselle kiinteistörahastolle

Hämeenlinna 11.6.2019- Suomen Puukerrostalot Oy urakoi Visamäkeen nelikerroksisen puukerrostalon, johon valmistuu 31 kappaletta 26 neliömetrin yksiötä opiskelijoille. Puukerrostalo kootaan moduuleista, jotka Euroopan suurin puukerrostalovalmistaja Lindbäcks Bygg Ab valmistaa Ruotsissa. Kohde on muuttovalmis joulukuussa 2019. Osoitteessa Kampuskaarre 12 sijaitsevan Visa I tilaajana on merkittävä suomalainen kiinteistörahasto, OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahasto.

Puurakentaminen on tärkeässä roolissa biotalouden edistämisessä. Puun käyttöä tukemalla tuetaan metsien kestävää ja järkevää käyttöä. Näin voidaan alentaa rakentamisen hiilijalanjälkeä, lisäksi puun käytön lisäämisellä tuetaan kansallisen energia- ja ilmastostrategian mukaisia tavoitteita ja alennetaan Suomen hiilijalanjälkeä vuoteen 2030 mennessä.

Suomen Puukerrostalot Oy toimitusjohtaja Teppo Laurila on otettu saadessaan mukaan luotetun suomalaisen sijoittajan. ”Olemme otettuja luottamuksen osoituksesta Suomen Puukerrostalojen ja Lindbäcks Bygg:n osaamisesta avautuvalle markkinalle Suomessa”, Laurila toteaa.

”Puurakenteinen opiskelija-asuntokohde on hyvä lisä rahastoomme, jonka tavoitteena on huomioida myös vastuullisuus sijoitustoiminnassaan”, toteaa OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahaston salkunhoitaja Anni Lakanen.

Yhteyshenkilöt:
Suomen Puukerrostalot Oy
Teppo Laurila, toimitusjohtaja
p. 050 517 1771
teppo.laurila(at)suomenpuukerrostalot.fi

OP-Palvelukiinteistöt -erikoissijoitusrahasto
Anni Lakanen, salkunhoitaja
p. 010 252 7274
anni.lakanen(at)op.fi

OP-Palvelukiinteistöt on erikoissijoitusrahasto, joka sijoittaa varansa laajasti opetus-, sosiaali-, liikunta- ja terveystoimen kiinteistöihin sekä näiden rakennuttamiseen Suomessa. Rahasto on tuottorahasto, joka jakaa vuosittain realisoituneesta tuloksestaan vähintään 75% osuudenomistajille. Rahasto-osuuksia voi merkitä neljä kertaa vuodessa. Minimimerkintäsummaa ei ole. Rahastossa on n. 8 000 osuudenomistajaa. Rahaston sijoitustoiminnasta vastaa OP Kiinteistösijoitus Oy.