Ajankohtaista

Ekologinen puukerrostalo on ympäristöteko, jonka hyödyt kantavat sukupolvesta toiseen

Yksi vanhimpia yhä käytössä olevia rakennusmateriaaleja on puu. Tämä kestävä raaka-aine on myös ainoa luontaisesti uudistuva luonnonvara. Kerrostalorakentamisessa tätä materiaalia ei sen hyödyistä huolimatta ole totuttu juurikaan käyttämään. Nyt tilanne on kuitenkin toinen – teollisesti tuotetut puukerrostalot ovat tekemässä lopullista läpimurtoaan.

Rakennusmateriaalien valinnalla voimme osaltamme vaikuttaa hiilijalanjälkeen ja hillitä ilmastonmuutosta. Suosimalla puuta rakentamisessa vähennämme ilmasta hiilidioksidia. Ekologinen ja turvallinen puu onkin ympäristötietoisen ehdoton valinta.

Uusiutuva puu on materiaali, jonka parhaat ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Puu on materiaalina samanaikaisesti sekä lujaa että kevyttä. Rakennusmateriaalina puu tuleekin olemaan yhä kilpailukykyisempi raaka-aine.

Laadukkaasti ja kustannustehokkaasti – ympäristön ehdoilla

Teollisia puukerrostaloja rakentavan Suomen Puukerrostalot Oy:n talot valmistetaan samoista materiaaleista kuin perinteisessä puurakentamisessa, mutta prosessi on teollisen tuotannon ansiosta tehokkaampi, turvallisempi ja älykkäämpi. Yritys on luonut konseptin, joka hyödyntää puuta ja sen erinomaisia ominaisuuksia kestävällä ja ympäristöä kunnioittavalla tavalla.

Koko tuotanto tapahtuu tehtaalla, jossa elementeistä kasataan valmiita moduuleita.

– Kun suunnittelemme, tuotamme ja toteutamme kaiken itse voimme tehdä nämä asiat laadukkaasti ja kustannustehokkaasti, kertoo toimitusjohtaja Teppo Laurila Suomen Puukerrostalot Oy:stä.

– Hyödynnämme puurakentamista siellä, missä sen kasvumahdollisuudet ovat suurimmat, kiteyttää toimitusjohtaja.

Suomen Puukerrostalot Oy on yksi merkittävimmistä alan suunnannäyttäjistä Suomessa. Puurakentamiseen luottava perheyritys on tuonut kotimaan markkinoille Euroopan suurimman teollisen puukerrostalovalmistajan Lindbäcks Bygg Ab:n tuotanto- ja rakennusjärjestelmän. Laurila kertoo yrityksen solmineen yksinoikeussopimuksen, jolla Suomen Puukerrostalot Oy saa käyttöönsä kaiken Lindbäcksille yli 25 vuoden aikana kertyneen tietotaidon.

Turvallinen ja viihtyisä koti

Kotimaista puuta laadukkaasti hyödyntävä puukerrostalo on paitsi kestävä myös viihtyisä ja kotoisa. Asukkaat luonnehtivat puukerrostalossa asumista rauhallisuutta arvostavan valinnaksi – puun luontainen äänieristys korostaa viihtyisyyttä. Moni puukerrostalossa asuva kokee nauttivansa myös paremmasta sisäilmasta.

Nykyaikainen puukerrostalo on myös paloturvallinen. Suomessa yli 2-kerroksiset puurakennukset tulee varustaa automaattisella sammutuslaitteistolla. Yleisin sammutusjärjestelmä on laivateollisuudessa kehitetty korkeapainevesisumutekniikka, jossa sammutusveden määrä on vain 10 % perinteiseen sprinklaukseen verrattuna.

Kestävä tulevaisuus

Suomen Puukerrostalot Oy:n talot valmistetaan laadukkaasti, älykkäästi ja kustannustehokkaasti. Teollisesta tehokkuudesta huolimatta kaiken keskiössä on elinkaariajattelu. Puukerrostalorakentamisen osaaja pyrkiikin huomioimaan sekä ekologisen, sosiaalisen että ekonomisen ajattelun lähtökohdat.

Yrityksen tarkoituksena ei ole ainoastaan tuottaa asuntoja vaan kehittää yhteiskuntaa, jossa ihmiset voivat kestävällä tavalla elää sukupolvien yli.

– Rakentamalla puusta rakennamme siis samalla myös yhteistä tulevaisuuttamme, tiivistää Teppo Laurila yrityksen missiota.

Suomen Puukerrostalot Oy rakentaa tulevaisuutta kanssasi – tutustu tarkemmin konseptiimme!